JEDI MELAYU : SATRIA REPUBLIK TUA II



                              

This Blog is best view using Internet Explorer 6.0 at 1024 x 768 resolution


Intro Masked Rider Kabuto



DISCLAIMER Some of the writing are works of fiction. The events described in this work are fabricated and the author assumes no responsibility for the validity of the information. Writer does not own or claim any rights to the characters found in some of his Fan-Fiction.




PROFILE



Full Name: The Exile

Nickname: Si Pelarian/Jedi Melayu/Darth Revan/TheExile

Date of birth: Tak tahu, tak pernah ada surat beranak

Nationality: Malaysian ( taraf penduduk sementara )

Race: Human

Occupation: Ex-Jedi, sekarang nih nak apply jadik member ZECT

Status: Single with long term relationship with Young Ae (perasan)

Hobbies: Constructing, repairing and swinging my lightsaber, watching DJG DVD, Japanese Dorama, play video games (X-Box,PSone, PS2, PC ), picking my nose hole.

Fav Singer/Band : Boyz II Men, 98 Degrees, Innuendo, Puddle Of Mud, Sudirman, P Ramlee, Metallica

Fav actor and actress: Lee Young Ae, Stephen Chow Sing Chi, Jet Li, Jacky Chan, Kimura Takuya, Jang Hyuk, Kristen (ala.. heroin SpiderMan tuee.. )

For Full Profile Please Click Here




About this Blog :
This is the place where I pour out several of my thoughts on the world and on my own sweet life. It is intended to be a place where I could share some of my inner child and not so secret stuff. The writer will be remain mysterious to others, especially to the readers. Only his family and close friend knows what's own his clouded mind. This blog also will be a medium of my creativity. All of the Fan-Fiction wrote by me are based on Star Wars : Knight of the Old Republic II video games exclusive on X-Box, published by LucasArts and developed by Obsidian Software. I would like to state that eventhough it was based on the game, but I would not hold responsibility of any error. Don't sue me because you will get nothing out of me.





Please Click at the date or Month here to read my past post.


<< October 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31







XBox


Click here to join DaeJangGuemFanClub
Click to join DaeJangGuemFanClub


DJG fan list












Powered by eSnips.com


MY TAGPOST.. LEAVE UR MSG HERE..

   



My Precious, Young Ae




My precious,
As the moon and the stars were meant for each others,
Like the wind and the clouds over the wide blue sky,
That痴 how I dreamt of how we could be,
the dream that I wished I would never have awaken.
Every time I looked at you,
I have fallen to the endless pit of love.
Every moment I think of you
Oh, I hope I would be the one
to cherish you for the lifetime.

Thousand years would never have enough to love you,
Like the wave upon the white sand beach
is how my heart ache to be with you.
Looking at you was like looking at the mirror
how close it was to reality
but then how far for me to reach
Your heart so precious,
as a rarest gem in this world.
Your gracefulness has taken my soul,
Your softness has melt my very being,
Oh how I have longed for you,
My precious..


-azmirmagnus-
(on the rooftop, drinking coffee, eating wind,dreaming away..)
Secretary of The Stingy Old People Association of Malaysia
滴ey, where痴 my angpow? Hey why you so like that??lt;/i>



** My Blog Friends **

Dae Jang Guem aka Jewel In The Palace
Hidegulz - reviews on M'sia Reality TV
**__Miz_cha's DJG Blog__**
kema's blog
anakomak

** My favourite place **

Chicago Korean Drama FC Forum
Gamefaq.com
IGN.com
Oyak.net
Dae Jang Geum Yahoo! Group

** Credits and Thanks **

FileDen -- for hosting my MP3s and RadioBlog
RadioBlog Forum and Files -- for step by step instruction on how to install a radioblog
BlogDrive -- for hosting my blog
BlogDrive Design - for helping me designing my blog
Star Wars Smileys


Something to take note of : The author aka the writer aka Si Pelarian or known at other's tag board as JediMelayu or TheExile will be remain as what you know him. Nothing really personal thoughts, feeling or quotes ever been leaked to anybody. Any claims of knowing the writer personally are remain to be totally hoax until the writer says otherwise. All comments are welcome, and appreciated, if, it meant no harm. Writer is an anti gay, les, bisex and all abnormal behaviour except being crazy mentally and physically but would never take it to another person to cause conflict. The writer respect all other's opinion, religion, race and country. A war not to be made but to be avoid. If any dispute and disagreement are unavoidable, well, the writer will gladly say, " BRING IT ON!!".





Friday, May 09, 2008
Water Me - Bonnie Pink

huhu... aku tahu lagu ni dah lama.. tapi aku baru jerk tengok J-Drama bertajuk Watashi-tachi no Kyoukasho [ Our TextBook ]. baru aku tahu yang drama ni menggunakan lagu ni sebagai lagu penutup. Dan aku pun baru tahu maksud sebenar lagu ni.

Selama nih aku ingatkan lagu nih pasal lagu cinta jiwang2 karat.. rupa-rupanya bermesej.. huhu. Di bawah adalah Romanji untuk lagu nih dan juga translation nya yang berjaya aku ciluk dari site orang.. huhu..

Water Me
Water Me single, Thinking Out Loud


chiisa na uso de sekai ga furimuku no nara
usotsuki ni narou
anata ni kaita tegami de naite kureru nara
nanmantsuu mo kakou
aru koto nai koto kakou
tsukiakari de demo kakou

kawaita sabaku ni rin to tatsu hana wa
karasanaide to sakebu no
。ァWater, Water me!。ィ
kizu mo itami mo ieteyuku no nara。@zubunure de ii to

dakara 。ァWater me!。ィ

naze darou。@naze konna ni mo aisuru kimochi ga
toki ni wa ayamachi de
toki ni wa minikukute
toki ni wa nasakenakute

shiroi kemuri ni sekikonda hana wa
watashi o mite to sakebu no
。ァWater, Water me!。ィ
sore de subete ga kirei ni naru nara hitoshizuku dake de ii

。ァWater, Water me!。ィ

dare shi mo jiyuu ni ueteita。@mohan nado nai kyoushitsu no sumi
akirame kao de naiteita tomo yo。@hohoende
kono mizu o ageyou
kono pen o ageyou
hitotsu no hontou o ageyou

Translation

Should the world turn back around because of a small lie
I。ヲd become a liar
Should the letters I write you make you cry
I。ヲd write ten thousands of letters
I。ヲd write of anything and nothing
I。ヲd write even by moonlight

A flower standing valiantly amidst a parched desert
cries out not to be let dry out:
。ァWater, Water me!。ィ
Should both my wounds and aches go on healing, I。ヲd like to be soaking wet
So 。ァWater me!。ィ


Why is it, why are such feelings of love
sometimes in error?
sometimes ugly?
sometimes shameful?


A flower coughing violently amidst white smoke
cries out to be looked at:
。ァWater, Water me!。ィ
Should everything become clean just with that, I。ヲd like just one drop
。ァWater, Water me!。ィ


Whoever has been thirsting for freedom, in the corner of some far-from-exemplary classroom
Smile, oh friend who。ヲs been crying with a resigned look
I。ヲll give you this water
I。ヲll give you this pen
I。ヲll give you this one truth

 

.. try scroll kat playlist aku kat sebelah untuk dengar lagu Water Me. ^^


Si Pelarian swinging his LightSaber on 04:02 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Saturday, April 07, 2007
Gambar bugil Zana AF5

Assalamualaikum wbt.

Wakakakaka.. korang kene tipu. Sini mana ada gambar bogel. Hish hotak lucah tol lah.. bawak bawak ler pikir masalah negara ke, apa ke.. Okey.. nak tengok gambar? Terus kan baca kebawah.. ada link tersembunyi untuk tengok gambar tuh. Ehehe..

Uh uh.. letih sesangat. Tempat kerja baru nih banyak assignment yang kena aku buat. Dateline of course 3 bulan, tapi nak sumbat sumer dalam paler hotak aku yang kecik nih rasa macam tak muat. Baru 5 hari aku keje dah terasa otak aku dah start meleleh kuar lalu telinga ngan idung. Badan pun giler sakit.. macam orang keje kilang plak. Ops.. aku memang keje kilang pun, thehehe.

Selasa lalu masa aku stay back sebab kena siapkan beberapa assignment, aku pun layan mp3 player aku. Macam biasa yang aku akan buka semaksimum yang bleh, baru bleh fokus dan tak terganggu.. tengah sedap-sedap layan keje sambil mulut terkumat kamit ikut karaoke tanpa suara, aku tak sedar langsung big boss masuk opis aku. Aku tak tahu lah kalau kalau dia carik aku ker atau carik amoi aku.. tapi bila aku menggeliat badan aku baru aku perasan yang dia ada kat depan. Terkezut badak sumbu kawin ngan badak air aku dibuatnya. Nasib baik tak terlucut seluar aku.

Big boss aku masa tuh tengah layan amoi tuh bercakap lah tapi mata dia macam pandang aku. aku bukak satu earphone aku, try dengar kot kot dia memang nak bercakap dengan aku ker.. tapi yang aku dengar dia converse in chinese. Aku senyum kat dia dan terus re-plug earphone aku dan sambung layan keje.. Lantak ko lah boss.. aku bukan datang kerja untuk bodek ko.. aku datang kerja sebab aku punya gaji.

Cerita pasal gaji.. aku RINDU GILER kat gaji aku. Lama tol lah aku tak dapat gaji.. ehek.. ye lah dah berbulan aku berCUTI panjang. Thehehehe. Okey lah beb.. korang pi lah buat keje korang balik.. syuh..syuh..(halau ayam). Thehe.. tertipu lagi korang.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 10:05 am
(1) makcik/pakcik membebel  

Wednesday, March 28, 2007
abang tertipu, Tipah

Assalamualaikum wbt.

Ah.. semalam aku hampir kena tipu. Masa aku tengah melepak si kedai mamak sambil baca kreko yang baru aku beli, tetiba sorang pakcik Indon sapa aku. Oleh kerana aku nih peramah (pura-pura sebenarnya) maka aku pun senyum lah kat dia.

Tak bagi salam tak apa terus jerk dia merembeskan air liur dia beramah tamah dengan aku plak. Memula tuh aku ingat dia nak pau Rm kat aku ke.. kot kot nak carik tambang balik Indon. Tapi rupanya nak jual tangkal kat aku. He Eleh.. Tapi tak apa.. oleh kerana aku nih baik hati.. aku senyummmmmmm je sepanjang masa dia nak ngayat aku beli tangkal dia.

Lama gak ler aku biarkan dia berbuih mulut bercerita pasal product dia tuh. Aku kontrol senyum sampai otot pipi aku naik lenguh. Macam macam lah dia bebelkan. Berapa banyak hadis, ayat Al-Quran dia hafaz.. berbelas-belas pepatah melayu dia sembur kat aku.. aku senyap je.. sambil kontrol senyum. Dia tak ingat agaknya hari nih dah berapa hari bulan.. Kalau aku ada niat nak beli pun tangkal dia, aku tak ada RM yang cukup nak kasik.. lain ler kalau dia nak kasik free kan?

Dah sejam setengah dia bercerita, sampai meja pun basah dengan tempias dia.. air teh O yang dia order elok-elok ada setengah bleh penuh balik.. akhirnya aku pun berterus terang lah dengan dia. Aku beritahu dia sambil senyum kelat sebab letih senyum lama sangat yang aku tak berminat nak beli tangkal dia tuh. Terus air muka dia berubah. Heheh.. aku rasa kalau aku tak cakap apa2, mahu kitorang melekat kat kusi tuh sampai tengah malam. Eheheh.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 05:00 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Monday, March 26, 2007
Cara2 nak letak radio blog dlm blogdrive.

Assalamualaikum wbt,

Allo sumer.. akhirnya aku taip gak cara-cara nak letak radio blog dalam blogdrive nih. Sila baca pelan-pelan supaya bleh paham. ngahahaha..

1. Memula sekali korang download dulu fail Radio Blog 3.0 dan unzip lah kat folder yang korang nak. Aku cadangkan buat satu folder baru kat desktop.. senang nanti tak tercarik carik..

2. Peratikan dalam fail yang korang dah download dan unzip tuh ada 2 folder. Satu namanya creat.sound dan satu lagi sounds. Korang masuk folder creat.sound dan korang copy&paste sumer mp3 yang korang nak untuk radioblog korang dalam sini.. Alah letak jer mana-mana. 


3. Korang pakai OS apa? Windows XP ke atau sebelumnya? Kalau bukan windows XP korang double click kat convert32.bat (untuk kualiti rendah) atau convert64.bat (untuk kualiti best). Kalau korang pakai XP.. double click convert64_xp.bat. Nanti akan keluar satu kotak warna hitam dan proses sumer MP3 korang yang dalam fail nih. Biarkan sumer proses tuh.. amik masa skit. korang pi lah makan ker.. buang air ker.. jemur kain ke.. sapu sampah ke..  biler dah siap nanti dia akan tutup sendiri. Bila dia dah tutup sendiri, korang double click folder sounds dalam folder yang sama dan korang akan jumpa sumer mp3 korang tadi dah ditukarkan ke format rbs dan saiz failnya lebih kecik.

4. Masuk internet dan korang daftarlah ke mana-mana online server yang korang nak. Aku daftar kat FileDen.Com ngan FreeWebTown.Com.

5. Lepas daftar tuh.. korang buat satu folder baru dalam main folder (cth : Sounds ke.. Lagu ke.. terpulang ler ikut citarasa korang..) dan korang upload sumer fail-fail rbs tuh dalam folder nih.

6. Korang bukak korang nyer notepad.. lepas tuh korang copy&paste code dibawah

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<playlists>
<playlist title="Main Playlist">
<track trackMod="1089216396" title="SONG NAME" path="SONG LINK"/>
<track trackMod="1089216396" title="SONG NAME" path="SONG LINK"/>
<track trackMod="1089216396" title="SONG NAME" path="SONG LINK"/>
etc
</playlist></playlists>

7.  Nampak tak setiap barisan :-

<track trackMod="1089216396" title="SONG NAME" path="SONG LINK"/>

Tukarkan SONG NAME kepada nama lagu korang.. dan SONG LINK dengan pautan lagu korang yang kat server tuh. Pastikan pautan korang tuh adalah pautan alamat web lengkap. Korang boleh buat berapa banyak barisan tuh ikut berapa banyak fail rbs korang. Contohnya :

<track trackMod="1089216396" tittle="Tragedi Oktober" path="http://www.freewebtown.com/jedimelayu/sounds/tragedi oktober.rbs"/>

Rajin-rajin ler korang menaipnya. Kalau dah siap korang save dan namakan dengan nama playlist.xml. Aku cadangkan korang save jer fail nih kat desktop.. senang korang nak carik.

8. Okey, ada dua fail kena upload ke server korang tadi kali nih. Pertama adalah fail playlist.xml yang korang buat tadi.. satu lagi adalah fail crossdomain.xml yang korang bleh jumpa dalam folder sounds. Cuba semak point 2 diatas... dalam folder tuh ada gak 2 folder playlist 1 dan playlist 2 ( jangan pedulik ) dan 3 fail iaitu config.php , crossdomain.xml dan playlist.php. Tolong upload crossdomail.xml jer.. yang lain tuh buat tak tau.

9. perhati code dibawah :-

<embed title="null" type="application/x-shockwave-flash" src="http://stat.radioblogclub.com/radio.blog//skins/default/player.swf" allowscriptaccess="always" bgcolor="#ECECEC" id="radioblog_player_1" flashvars="id=1&amp;status=maximize&amp;playlistPath= http://www.serversaya.com/files/foldersaya/11/10/folder saya/playlist.xml&amp;tracknum=1&amp;colors=body:#ECECEC; border:#BBBBBB;button:#999999;player_text:#666666; playlist_text:#666666;new_tracks:#000000;" height="350" width="280">
</embed>

Masuk korang punya akaun blogdrive dan buka MAIN TEMPLETE EDIT di bahagian layout & Design dan copy&paste code diatas ke mana-mana bahagian dalam layout korang.. Kemudian sila tukarkan pautan yang bertulisan tebal(bold) berwarna biru tuh ke pautan playlist.xml korang di server korang tuh. Yang berwarna purple tuh plak korang bleh tukar nombor 1 ke apa-apa nombor(bilangan fail rbs korang) supaya nanti dia akan main sendiri lagu tuh otomatik. Dah siap? Save dan check korang nyer blogdrive. Selamat mencuba.

Before I forgot, thank you very much to Hannaxbear, pldilley and RadioBlogClub for their wonderful tutorial.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 05:24 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Wednesday, March 21, 2007
Ken Hirai - Elegy

Assalamualaikum wbt.

Sekarang nih Astro (Ass-Throw) ada new channel iaitu Animax. Channel yang khas untuk anime lovers cam aku walaupun bukan sumer anime yang tersiar aku suker. Tapi yang pasti mulai 9 March 2007 Channel Animax mula tayangkan Music Station, iaitu music show dimana artis-artis Jepun akan perform secara live.

Pada minggu lalu 16 March 2007, aku tengok Ken Hirai punya persembahan di Music Station. Dia menyanyikan lagu terbarunya iaitu Elegy. Aku sebenarnya tak minat dengan Ken Hirai, tapi lagi nih amat menarik bagi aku. Press Play untuk dengar lagu Elegy by Ken Hirai.

Dari perbualan Ken Hirai dengan 2 orang hos Music Station, dia mengatakan yang lagu nih merupakan lagu yang dinyanyikan dari pandangan seorang wanita. Masa dia perform, ada subtittle kat bawah jadi aku boleh faham apa yang terkandung dalam lyric Elegy nih. Bagi aku biasa je.. Baik laki ke, pompuan ke.. bleh per nyanyi lagu nih.. Eheh.. entahlah... cuma opinion aku jer. Kat bawah nih adalah lyricnya yang berjaya aku cilok dari site nih.


ELEGY - KEN HIRAI

Shigami tsuita senaka ni
Sotto tsume wo tatete
Watashi wo kizami konda
Motto yumi no naka he
Hira hira maichiru hanabira ga hitotsu
Yura yura samayoi yukiba wo nakushita
Sono te de sono te de watashi wo yogoshite
Nandomo nandomo watashi wo kowashite
Asebamu samishisa wo kasaneawase
Mabushikute mienai yami ni ochiteku
Itsuka horobiru ku kono karada naraba
Mushibamaretai anata no ai de

Kono yamai ni namae ga
Areba raku ni nareru
Hamidasu koto ga kowai
Douka mure no naka he
Hira hira maichiru hanabira ga hitotsu
Yura yura samayoi anata wo mitsuketa
kono te de kono te de anata wo yogoshite
Nando mo nandomo anata ni oborete
Senaka awaseno fuan to yorokobi
Nami uchi nagara watashi wo tsukisasu
Itsuka kieteyuku kono omoi naraba
Ima hikisaite anata no ai de

Sono te de sono te de watashi wo yogoshite
Nandomo nandomo watashi wo kowashite
Asebamu samishisa wo kasaneawase
Mabushikute mienai yami ni ochiteku
Itsuka horobiruku kono karada naraba
Mushibamaretai anata no ai de

watashi wo... yogoshite...
Sono te de... sono te de...

 

ELEGY - KEN HIRAI (ENGLISH TRANSLATION)

As I clung to you, you dug your nails into my back
And carved me, taking me deeper into a dream

One of the fluttering, scattering flower petals
Wavers, wanders, it。ヲs lost its place

Dirty me with your hands, with your hands
Break me again and again, again and again
We put our two sweaty lonelinesses together
And fall into a bright, invisible darkness
If my body。ヲs going to die one day
Then I want it to rot from your love

I。ヲd feel better if this sickness had a name
I。ヲm afraid to stick out, I move into the crowd somehow
One of the fluttering, scattering flower petals
Wavers, wanders, I。ヲve found you

I。ヲll dirty you with my hands, with my hands
And drown in you again and again, again and again
Our two backs together gives me anxiety and happiness
That comes in waves, penetrating me
If this love。ヲs going to die someday
Tear me apart now with your love

Dirty me with your hands, with your hands
Break me again and again, again and again
We put our two sweaty lonelinesses together
And fall into a bright, invisible darkness
If my body。ヲs going to die one day
Then I want it to rot from your love
With your hands, dirty me, dirty me


Ehehe.. entah naper aku nyer blog tetiber tukar jadik music blog plak. Alah sementara jer.. sementara aku nyer lagu dalam radio blog tuh upload. Sebab aku tak rajin nak masuk host server aku maka sumer files telah dipadamkan oleh server tuh. Jahanam sungguh. Tapi takper.. aku ingat nak try upload kat server lain plak. Tapi tunggu komputer aku sihat dulu. Ehehe...


Si Pelarian swinging his LightSaber on 11:10 am
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Monday, March 19, 2007
Mari update blog

Assalamualaikum wbt.

Marah tol aku dengan diri aku sendirik.. Tadi aku baru jer lepas taip berjela-jela dalam blog aku.. termasuk mengutuk bebudak AF5. Alih-alih aku tersalah tekan BACK dan sekarang aku kena taip lagi sekali plak.. bangang sungguh aku. Eheheh.

Aku sekarang nih tengah sibuk download manga H2.. lepas nih nak carik plak manhwa Goong. Manhwa tuh adalah komik korea. Dan Goong plak adalah tajuk manhwa tuh. Goong adalah nama sebenar untuk Princess Hour. Ye sedara sedari.. Princess Hour yang ditayangkan kat TV sekarang nih sebenarnya berasal dari manhwa.

Dah hampir setahun DVD Nana ada kat rumah aku.. tapi cuma baru-baru nih jer aku dapat tengok. Best gak ler lagu lagu nya. Sekarang nih aku tengah dengar dari Radio Blog Club lagu Endless Story by Reira starring Yuna Ito. Try click play di bawah untuk dengar lagunya. Best tau.. menjilat jari.. ehehehe

Lagu ni lagu Trapnest masa kedua-dua Nana pergi konsert Trapnest. Tengah2 lagu both Nana cried.. Nana ( Mika Nakashima ) cried maybe because the song (i think) remind her of Ren and Ren's feeling towards her. And Nana aka Hachi (starred by Miyazaki Aoi) cried maybe because she was moved by the affection shown by Nana and maybe because of the song.


ENDLESS STORY REIRA starring YUNA ITO
Lyrics: D.A.THOMAS
Music: D.A.THOMAS
Romaji & English translation by: cori
 

From the single, ENDLESS STORY

If you haven't changed your mind
soba ni ite hoshii yo  Tonight
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
If you haven't changed your mind
  I want you to be by my side  Tonight


tsuyogaru koto ni tsukareta no
osanasugita no  Everytime I think about you baby
ima nara ieru  I miss you
It is hard to say I'm sorry
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
I was tired of acting strong
  I was too young  Everytime I think about you baby
  Now I can tell you that  I miss you
  It is hard to say I'm sorry


* tatoeba  dareka no tame ja naku  anata no tame ni
utaitai  kono uta wo
owaranai  story  tsudzuku kono kagayaki ni
Always  tsutaetai  zutto eien ni
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
For instance, I want to sing this song
  not for someone else, but for you
  The endless story continues into this radiance
  I always want to tell you always, forever


Memories of our time together
kesanaide  kono mama  don't go away
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
Memories of our time together
  don't disappear, they stay like this, they don't go away


atatakaku tokedashite  tashikameru no
yasashisa no shizuku  kono mune ni hirogatteku
setsunai hodo ni  I'm missin' you
kasaneta te  hanasanaide
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
Beginning to melt warmly & make certain,
  the drops of kindness spread on my chest
  I'm missin' you so much that I'm sad
  Don't let go of my hand upon yours


tatoeba  kanau nara  mou ichido anata no tame ni
utaitai  kono uta wo
owaranai  story  taema nai itoshisa de
tell me why  oshiete yo  zutto eien ni
。・☆。・☆・。。・☆。・☆・。
 
For instance, if the wish comes true,
  I want to sing this song for you again
  The endless story with an endless love
  tell me why  tell me  always & forever


* repeat



Aku dapat tawaran untuk pergi kursus Keusahawanan yang dianjurkan oleh Mara. Kursus selama seminggu yang diadakan di Hotel Seri Malaysia, Bagan Lallang, Sepang dengan yuran cuma RM150.00 termasuk makan minum. Murah kan? Tapi bleh pergi ke? Adusss...


Si Pelarian swinging his LightSaber on 10:59 am
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Thursday, March 08, 2007
Entri yang julung julung kalinya, eheh

Assalamualaikum wbt.

Ahhh.. berapa lama daa wa tak update ini blog. Rasa berbulan gak ler wa tak jenguk mahligai mewah wa ni.. naik berabuk dah. Lantak pi la.. bukannya ada orang datang, ye tak?

Ahhh... aku demam lagi. Kali ni demam Princess Hours plak. Sekarang nih sambil menaip sambil baca komik (manhwa as they call it in Korean) Princess Hours. Eheh.. dari ada satu laman web tuh ler..  Aku dah ada DVD Princess Hours, so takyah tunggu 8TV punya lagi. Lagi pun tengok kat TV nih boring.. dah ler iklan banyak, dubbing plak tuh. Hilang mood aku.

Yoon Eun Hye so cute. Walaupun not as beautiful and elegent and perfect and enchanting as Lee Young Ae.. tapi she still make me dreaming of her. Unlike Lee Young Ae, i completely loss my sleeps because everytime I shut my eyes, her face would appear.  After a year since Jewel In The Palace, i finally get over Lee Young Ae. But I still in love with her. Hmmm.. teruk betul aku nih.

Kamen Rider Kabuto pun aku dah tamat tengok penghabisannya. Aku cuma rasa kecewa yang they seems rushing to end Kamen Rider Kabuto. Aku rasa Kamen Rider Kabuto masih boleh diteruskan jalan ceritanya.. at least a few more episodes and more solid ending.

J-Dorama Oshin muncul kembali di TV9. Wah.. really bring me back to memory lane. Cerita Jepun pertama dalam hidup aku.. selain dari Ultraman lah. Eheh. Masa aku kecik kecik dulu lah cerita nih kuar.. tapi sekarang bila tengok balik cerita nih, terasa cam sial jer tukang alih bahasanya. Tah hapa-hapa, tak pro langsung. Macam membaca pun ada... macam kayu pun ada.. cam mangkuk hayun pun ada. chet.. merosakkan mutu Oshin jer.

oi Umi chan... ada baik ka? Buat apa tuh.. sajer jenjalan carik makan ker? Kat ner sekarang..? Still kat oyak ker? Ekekekeke... semoga bahagia ler hendaknya.

Ah, last monday Indon ada gempa bumi lagi kan? Aku masa tuh tengah melepak kat umah tengok TV.. ye, tengah hari. Apa lagi.. cuti lah beb. Tengah sebok nengok TV, tetiba jer rasa tanah bergoyang. Lama gak.. dalam 2-3 minit dan repeated few times.. bergoyang in rounded motion, horizontally. Aku tak tahu ler camner rasa kat actual place... gegar camner tak dapat terbayang.. aku memula tuh masa goyang memula ingatkan lori hantu tengah merempit, tapi tak dengar plak bunyik sore serak2 basah lori hantu tuh memekik.. aku try tukar channel pi tengok berita.. tapi TV tempatan sebok dengan program biasak diorang. terlupa nak bukak CNN. Tapi aku pasti mesti indon gegar lagi punya lah. Biasalah.. Indon kan kuat goyang gerudi.. goyang punya goyang, bumi pun ikut goyang skali lah.. Har har har.

AKU SUKA HEROES. BEST GILER CITER OMPUTIH SATU NIH. GEMPAK NAK MAMPUS. HARAP CEPAT LAH MAMPUS MEREKA SUMER. SUPAYA AKU TAK LAGI ADDICT TENGOK HEROES LAGI. KAN DAH AKU TAK BLEH SABAR TUNGGU MINGGU DEPAN, SEBAB NAK TENGOK HEROES.

Hehehe.. giler jap. Alah cam tak biasa. Aku suka tengok effect terbang Nathan Petrelli. Pergh.. hebat. Dan the way dia landing, ekekek.. awesome. Watak heroes dalam ceriter heroes nih membuatkan aku membuat perbandingan dengan superheroes yang aku tahu. Nathan is more like X-Man Cannonball..Tak macam superman yang terbang seperti melawan graviti, Nathan launched to air like a cannonball. Adik dia, Peter Petrelli plak macam X-Maen's Rogue. Cuma bezanya he doesn't have to touch others to use their powers. Yang kelakarnya.. dari awal cerita nih, mamat nih mati mati ingat dia nyer power adalah terbang. Aku teringat power dia cam Rogue bila ada satu episode tuh dia sambung Isaac's pre-cog painting dan lukis gambar Claire Bennet ( punya Wolverine's healing factor) mati. Watak Niki plak.. aku tak pasti.. tapi macam Hulk? Split personallity? Heh. D.L pulak cam X-Men's Shadowcat.. Kitty something.. hehehe lupa nama minah tuh. Matt Parkman plak adalah telepath.. macam Prof. X dan Jean Grey lah..

Yang syok nyer tengok citer nih dari tengok citer Mutant X, heroes seperti watak superheroes dalam komik Marvel. Walaupun mereka superheroes, they are still human.. ah.. macam mana aku nak terangkan ye? Mutant X plak bagi aku bosan. Bila pertama kali aku tengok Mutant X.. aku teringat Misfit Of Science.. citer lama lah nih.. tapi bagi aku Misfit Of Science lagi best.

Heheh.. dah lama tak membebel nih.. sedar sedar dah panjang jer entri aku. Aku nak citer pasal pengalaman aku men Splinter Cell Double Agent.. Tapi nanti lah.. dah lewat nih.. aku nak sambung baca komik Princess Hours lagi. Muahahaha.. It's good to be back.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 06:37 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Tuesday, November 28, 2006
Masked Rider Kabuto madness

Assalamualaikum wbt,

Sepatutnya last week aku nak update something. Especially on how to install radioblog on your blogdrive account. But I'm too occupied with other things such as my new computer. Yes, MY NEW COMPUTER. Eheh. Well technically it's not mine. It's my sister's. My PC are so lame now so she given me a solution, by buying us a new PC. Muahahahaha.

Now both of us has been struck by Masked Rider Kabuto madness.  This is a very dangerous kind of sickness. Both of us has the symptoms and are terribly affacted by it.

Some of the symptoms are :-

1.> Keep looking for latest  Masked Rider Kabuto DVD and VCD

2.>Surfing webs for latest Masked Rider Kabuto spoilers, info and downloads.

3.>First time ever shopping online for Masked Rider Kabuto's soundtrack.

4.>Established ourself as online pirate, downloading Masked Rider Kabuto Motion Picture [God Speed Love] using torrent.. ah.. what a satisfaying feeling.

5.>Watching J-Dorama and hunting for the main characters of Masked Rider Kabuto apprearances whether as main or as supporting actor. Right now Mizushima Hiro ( Masked Rider Kabuto, Masked Rider Hyper Kabuto, Masked Rider Dark Kabuto) , apprearing in [ Gokusen 2 ] as the one who always wearing green T-Shirt and [ Brother Beat ] as second son's best friend , a fellow swimming instructor. He too skinny lah in this Dorama. And for Yuki Sato ( Masked Rider Gatack ) , he also appearing along side with Mizushima Hiro in [ Gokusen 2 ], also as supporting actor. And in [ A Litre of Tears ] as the main character's brother.

6.>Writing blogs about Masked Rider Kabuto. LOL. I'm also planning to make a design templete for Masked Rider Kabuto.

Right now I have watched up to episodes 36 ( DVD and VCD ) and have watched episode 37, 38, 39, 40, 41 which are viewed at YouTube and downloaded from Torrent. I also has watched the Hyper Battle Video, a 15 mins special feature of Hyper Kabuto and Hyper Gatack.

Ah, December is around the corner. Have you all register your prepaid service yet? Everyone is looking forward for next month. Alah, you know, bonus time. Eheh. Oh yeah, it remind me that I've been to long surfing the web. GTG. Bye.

 


Si Pelarian swinging his LightSaber on 01:37 pm
(1) makcik/pakcik membebel  

Friday, November 17, 2006
Come and check out my radioblog

At last my radioblog as functional as I want it to be. Please be reminded that all songs I have purchased it legally and I put it here as listening pleasure. From what I know using the flash player there is no way anybody could download any of my song.

Maybe next week I will write how to install ur own radioblog on blogdrive.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 05:17 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

Thursday, November 16, 2006
radioblog

As'kum.

Har Har Har.. aku berjaya gak untuk letak radioblog dalam blog aku nih.. Sekarang nih aku dalam usaha nak menambah lagu2 dan playlist untuk aku punya listening pleasure.

Thank you for the sifus at radioblog forum who are working hard just to let newbies like me to understand and successfully install our radioblog on our pages. Kudos.


Si Pelarian swinging his LightSaber on 01:36 pm
Nak membebel? Ngomen? Raung?  

 

Next Page